Om tandblekning

Missfärgade tänder är ett extremt vanligt förekommande problem, och orsakerna varierar ofta från person till person. Ibland är det ett resultat av en helt naturlig utveckling, där tändernas emalj försvagas med tiden vilket gör det underliggande och naturligt gula dentinet mer synligt. I andra fall kan missfärgningar uppstå som ett resultat av kosthållningen, där färgpartiklarna i kulörstark mat helt enkelt påverkar tänderna i utsträckning att den naturliga nyansen förändras. Det är även väldigt vanligt att vissa tänder är mer genomskinliga än övriga, vilket ger ett intryck av en olikfärgad tanduppsättning.

Men hur kan man få vita tänder? En vanlig föreställning är att mer regelbunden, eller till och med hårdare, borstning av tänderna kan ge tänderna en vitare lyster. Även om det stämmer att tandborstning är viktigt för att såväl undvika kariesbildning som att bibehålla tändernas naturliga lyster, så kan tandborstning tyvärr inte effektivt leda till vita tänder. Detta beror på att gula tänder ytterst sällan uppstår på grund av något som går att borsta bort. Därför är tandblekning i de flesta fall en nödvändighet om man vill uppleva långvarigt vita tänder.Hur går det till att bleka tänderna hemma?

Tack vare modern teknik är det numera enklare än någonsin att bleka tänderna. Man behöver absolut inte besöka dyra privatkliniker, eller ordna omständliga bokningar hos tandvården. Med smidig och naturlig tandblekning är det ofta inte svårare än att man använder tandblekningsgel i kombination med en lätthanterlig bettskena. Man kan även använda en praktisk tandblekningspenna där man endast behöver pensla tänderna för ett direkt och effektivt resultat. På senare tid har det också blivit populärt med tandblekning strips. Dessa enkla remsor placeras över tänderna och ser till att missfärgningar bleknar och tänderna vidhåller sin vithet. Samtliga metoder har sina för- och nackdelar, men alla har gemensamt att de bidrar till vitare tänder. Är man osäker på vad man behöver är ett tandblekningskit alltid ett bra alternativ, då det innehåller allt man behöver.Bör jag tänka på något särskilt under behandlingen?

Då syftet med tandblekning är att få vitare tänder så bör man under behandlingen undvika de saker som riskerar att missfärga tänderna. På så sätt får man bästa möjliga effekt av tandblekningen. Detta kan innebära att undvika råvaror som innehåller starka färger, så som bär och rödbetor.Håller tandblekning för evigt?

En grundlig blekning kan hålla i flera år. Men det är värt att komma ihåg att missfärgningar uppstår naturligt av mat, dryck och allt eftersom tänderna åldras. Därför finns det ingen blekning som kan anses vara permanent. Om man däremot ser till att sköta sina tänder och regelbundet använda de befintliga bättringsprodukterna så kommer man kunna ha vita tänder livet ut.Hur lång tid tar det för tänderna att bli vita?

Det beror lite på vilken behandlingsform man väljer. En behandling kan ta upp till en timme, och kan i vissa fall behöva upprepas ett antal gånger för optimalt resultat. Man väljer även själv huruvida man vill göra en intensivblekning under ett par dagar, eller bleka successivt under några månaders tid.Kan man bleka sina tänder medans man ammar eller är gravid?

Rent principiellt så anser vi att du bör rådfråga med en läkare innan du väljer att bleka dina tänder under graviditet eller i samband med amning. På så sätt kan du säkerställa att ditt barn inte tar skada. Är du tveksam så bör du skjuta upp behandlingen tills vidare.Kan tandköttet ta skada av tandblekning?

De flesta personer märker inte av något annat resultat än vitare tänder. Men hos vissa personer kan det uppstå ett litet mått av obehag i tandköttet en kort tid efter tandblekningen. Tandköttet tar däremot inte skada, och eventuell irritation går bort inom några dagar.Måste jag köpa ett helt kit? Jag har redan några produkter

Nej, det går bra att komplettera din befintliga uppsättning av tandblekningsprodukter. Vi säljer såväl tandblekningsgelé som övriga produkter i fristående förpackningar.Vad har produkterna för hållbarhet?

Det varierar från produkt till produkt. Många öppnade produkter förvaras bäst i kylskåp, medans oöppnade produkter kan förvaras under lång tid i rumstemperatur. För att få bästa resultat bör du däremot följa rekommenderad förvaring och angiven hållbarhetsperiod. Varje förpackning kommer med instruktioner gällande hantering och förvaring.Går det att bleka tänderna om man har tandsmycken eller tandställning?

Det går alldeles utmärkt att bleka tänderna trots att du har tandställning eller använder tandsmycken. Behandlingarna är både effektiva och skonsamma, vilket gör att dina tänder blir vitare utan att något tar skada.Kan man bleka tänderna om man har tandimplantat eller konstgjorda tänderna?

Det går hur bra som helst. Tandblekningen kommer inte skada dina implantat eller konstgjorda tänder. Det samma gäller lagningar. Resultatet blir precis lika bra som för dem personer utan implantat eller konstgjorda tänder. Är du fortfarande osäker kan du med fördel rådfråga med din tandläkare.Hur fungerar en tandnyanskarta?

Dessa används som en sorts referens för att utvärdera resultatet av tandblekningen. Genom att jämföra sin nyans före och efter blekning kan man se hur pass mycket vitare ens tänder har blivit, och hur mycket mer vithet man kan förvänta sig av fortsatt behandling.När bör man undvika att använda tandblekning?

De flesta människor kan när som helst inleda tandblekning utan att behöva oroa sig för skador eller biverkningar. Om du däremot är gravid, ammar eller har fått diagnostiserat tunn emalj så bör du rådfråga med din tandläkare innan du inleder en behandling. På så sätt kan du säkerställa att ingen skada uppstår.Får alla samma resultat av tandblekning?

Man måste komma ihåg att varje människas tänder är unika. Trots detta kan alla få ett skinande vitt leende. Däremot är det inte säkert att behandlingstiden är densamma för alla personer. Vissa tanduppsättningar kanske kräver dubbelt så mycket tid som andra. Vissa personer behöver även spendera mer tid på att underhålla sina tänder för att bibehålla bra resultat.Hur kan ni ha så prisvärda produkter?

Vi satsar på små marginaler, hög omsättning och konkurrenskraftig prissättning. Genom att välja effektiva distributionskanaler och väl avvägda samarbetspartners kan vi tillhandahålla unikt kvalitativa produkter till väldigt förmånliga priser. Vi kompromissar aldrig med kvalitet eller säkerhet.